Menu
0
Gratis levering vanaf €50,-- (in Nederland)
Voor 16 uur besteld volgende dag in huis
Wij leveren ook aan België en Duitsland
Cijfer 9.6 voor onze service!
08Dec2021

Vegan kleding beter?

Door: Mirella van GinkelReacties: 0

Na het kijken van de uitzendingen “Genaaid” op NPO3 zijn wij toch heel anders gaan inkopen van onze kleding. Natuurlijk weet je niet altijd waar je kleding vandaan komt, dat blijft natuurlijk lastig te achterhalen, maar erop te letten kan natuurlijk geen kwaad. Zeker na het kijken van Genaaid! In deze afleveringen gaan vijf beginnende modeontwerpers naar Myanmar om daar zelf te ervaren hoe kleding eigenlijk wordt gemaakt. Vreselijk als je ziet dat kleine kinderen uren achter de naaimachine moeten zitten en dat ze niet eerder weg mogen voordat ze de afgesproken aantal kledingstukken af hebben. De katoenindustrie hoe schadelijk dit wel niet is voor mens én milieu. Bijvoorbeeld een kleur geven aan een kledingstuk hoe dit met chemicaliën wordt gedaan zonder bescherming van kleding, mondkapjes of wat dan ook. Knetterhard moeten deze mensen werken voor een paar centen. Poeh, dit kwam bij ons wel heel erg hard aan. En dan kwam de vraag.....hebben wij dit ook allemaal in onze winkel liggen?

Hoe goedkoper de kleding, hoe slechter de werkomstandigheden zijn voor de werknemers. Nu hebben wij niet echt dure, maar ook niet goedkope kleding, dus nadenken ga je wel.
Heb je genaaid nog niet gezien? Echt een aanrader om deze afleveringen te kijken en dan weet je zeker dat je de volgende keer eerst nadenkt voordat je weer dat super goedkope kledingstuk in één van die grote ketens aanschaft.

Reacties

Mirella van Ginkel
Geplaatst op 2022-02-22 13:36:02
Hoi Joyce, ja bizar he? Binnenkort plaatsen we een andere blog ook over kleding, maar dan, wat gebeurd er nadat je het in die bak hebt gedaan waar je denk dat dat wel goed komt.... helaas is het het tegenovergestelde.... Fijne dag!
Joyce
Geplaatst op 2022-02-22 13:33:34
Ik was meteen nieuwsgierig na jullie blog en wow wat vreselijk om te zien hoe wij met kleding omgaan:-( Dit zet je zeker aan het denken! bedankt voor de tip!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.